2.1.17

Φανταστικά ζώα!


Περιέχονται ομολογουμένως αρκετές αποτελεσματικές σεκάνς γυρισμένες με πληθωρική φαντασία, για αυτό ίσως και να απογοητεύει η κλιμάκωση της ιστορίας που στερείται ελαφρώς της έντασης άλλων ανάλογων σκηνών μαγικών συγκρούσεων εντός του έργου. Έξυπνα η ταινία, ακριβώς επειδή έχει ως στόχο να εμπνεύσει και συνέχειες, δεν δίνει το «φουλ» των δυνατοτήτων της στο πιάτο προκειμένου να τις αναπτύξει στα έργα που θα ακολουθήσουν (για παράδειγμα ενώ υπονοείται εντόνως, ιδιαίτερα προς το τέλος, ένα ρομαντικό ενδιαφέρον μεταξύ των χαρακτήρων του Scamander και της Goldstein, αυτό δεν εκτονώνεται ποτέ, με το βλέμμα των Rowling και Yates προφανώς σε αυτά που θα έρθουν με τα σίκουελ), ταυτόχρονα όμως αποφάσεις σαν αυτές λαβώνουν τον βαθμό
αυτονομίας της.

 http://www.cine.gr/film.asp?id=721630&page=4

 

Τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς!


Η νέα χρονιά!Καθώς περπατούσε αργά στους μάλλον έρημους δρόμους της γειτονιάς του οι σκέψεις του έτρεχαν προσπαθώντας να λυτρωθούν από το αγωνιώδες ερώτημα.
Τι θα φέρει η καινούργια χρονιά; 
Και το χειρότερο σενάριο εμφανιζόταν μπροστά του:  ό,τι έφεραν και οι προηγούμενες. Έναν σωρό από κοινότοπα, βαρετά, επαναλαμβανόμενα πλαίσια γεγονότων από τα οποία έλειπε εκείνο που τα τελευταία χρόνια εύχονταν ολόψυχα μα χωρίς ανταπόκριση.

Βαθιά μέσα του το είχε πάρει απόφαση. Κάποιες απέλπιδες προσπάθειες να το συντηρήσει σε επίπεδο ελπίδας αποτύγχαναν από το ιλιγγιώδες βάρος μιας στυγνής πραγματικότητας. Ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς να ξεγελάσει. Το χρόνο που τρέχει ασταμάτητος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα όσα εκείνος θεωρούσε σημαντικά ή όχι.

 Το αφόρητο κρύο δεν ενοχλούσε περισσότερο από τη συνειδητοποίηση του απρόσιτου. Τα φωτισμένα διαμερίσματα που έκρυβαν μέσα τους τα πάθη και τα μυστικά ενός ολόκληρου χρόνου ετοιμάζονταν να υποδεχτούν το 2017.

Τάχυνε το βήμα του, Τον περίμενε η αλλαγή του χρόνου και η συνέχεια της καθημερινής συναίσθησης του ανεκπλήρωτου. 

Τα ξωτικά της...Αριστοτέλους!


Φωτογραφική...αρχή 2017!

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Πλατεία Αριστοτέλους

Πεζόδρομος Αριστοτέλους

Λευκός Πύργος