22.6.10

Δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας μαςΟι φετινές μας δράσεις σε μορφή κόμικ. Σενάριο, φωτογραφίες, υλοποίηση της Περιβαλλοντικής μας ομάδας.

21.6.10

Πατρίς - Θρησκεία - Ηρακλής (!)

"Να σημειωθεί ότι στην πορεία εθεάθησαν αρκετοί που κρατούσαν σημαίες των Σκοπίων, καθώς είναι γνωστή η "προειδοποίηση" των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης ότι αν δεν εγκριθεί η αίτηση αδειοδότησης της, θα επιδιώξουν να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της γείτονας χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας."

Στα επεισόδια που έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας ακόμη πορείας των οπαδών του Ηρακλή για το γνωστό θέμα της αδειοδότησης συνέβη κι αυτό που κατέγραψε η δημοσιογραφική πένα πιο πάνω. Ποιό είναι το οξύμωρο; Οι σημαίες της γειτονικής χώρας ανέμισαν στην πλατεία Αριστοτέλους στην οποία πριν μερικά χρόνια εκατομμύρια πολιτών και ίσως ανάμεσά τους και αυτοί που σήκωσαν τις συγκεκριμένες σημαίες είχαν διατρανώσει την πίστη τους στο αυτόνόητο. "Η Μακεδονία είναι ελληνική"
Μερικά χρόνια αργότερα, με την κρίση να έχει εγκατασταθεί μόνιμα πια στην καθημερινότητά μας, λαμβάνοντας κατά περίπτωση και άλλα χαρακτηριστικά επίθετα, κοινωνική, πολιτική, οικονομική, θεσμική, πολιτισμική, εκπαιδευτική, ερωτική, νομίζω πως ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, μια μη απόφαση, μια απόφαση που αποτελούσε απλά μια δήλωση της επιθυμίας να εφαρμοστούν επιτέλους νόμοι και διατάξεις που αφορουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οδήγησε μάλλον εύκολα στη λήθη και στην σκιά μιας σημαίας που τότε θεωρήθηκε αιτία όλων των δεινών.
Το πιο πιθανό να συμβεί σ΄αυτη την υπόθεση είναι και το πιο χαρακτηριστικό της παθογένειας που έχει οδηγήσει σε όσα βιώνουμε όλοι καθημερινά. Με επιχειρήματα του τύπου " όλοι το ίδιο κάνουνε", "από εμάς θα ξεκινήσει η εφρμογή του νόμου", "νόμος έιναι το δίκαιο του οπαδού", "το αθηναϊκό κράτος και η λεβεντογέννα Θεσσαλονίκη", " πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη γιατί αυτές οι αποφάσεις είναι ύποπτες ( Ψωμιάδης!)", με αγαστή συνεργασία πολιτικών, πολιτικάντηδων, δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων, παραγόντων του πιο ξεφτιλισμένου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ευρώπης και θεσμικών οργάνων που έχουν ξεχάσει εδώ και καιρό ποιόν ακριβώς θεσμό υπηρετούν, ο Ηρακλής μάλλον θα πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Η λογική και το δίκαιο όμως θα απουσιάσουν για μια ακόμη φορά.

Υ.Γ. 1. Για να καταλάβετε πόσο υποκριτικά και υστερόβουλα κρίνονται τα λόγια των πολιτικών (;) του τόπου μας σας παραθέτω σχόλιο ενός οπαδού:
"Καλά κρασιά Παναγιώτη !!!!
Τώρα θυμήθηκες τον ΗΡΑΚΛΗ μας?
Αλλά ο ΠΛΕΟΝ απαράδεκτος είναι ο Βασιλάκης, ο έτερος της παρέας.
Σήμερα βγήκε και είπε 2 κουβέντες, έτσι για να πει κάτι.
ΜΑΥΡΟ στις εκλογές και στους 2 ! "

2. Να ξεκαθαρίσω πως αυτό που πρεσβεύω είναι η απόλυτη εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους όσους συμμετέχουν είτε σε ένα πρωτάθλημα, είτε στην πολιτική και οικονομική σκηνή του φτωχού πλην τίμιου(!) αυτού τόπου.