10.12.16

Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Οι απόψεις μου για τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους της πόλης μας είναι γνωστές. Ούτε χιλιοστό δόμησης σε αυτούς με παραχώρηςή τους στους πολίτες για ψυχαγωγία, άθληση, εκπαίδευση, χώροι αναπνοής φύσης και κοινωνίας.
Η σύμβαση παραχώρησης του Παύλου Μελά δυστυχώς επιβεβαίωνει την ακύρωση των προηγουμένων, καθώς στρατός και εκκλησία, βασικοί πυλώνες ως γνωστόν της επιβίωσης του αρχαιοτάτου έθνους μας, με παρελκυστικές και άκρως εκβιαστικές πρακτικές, περιχαρακώνουν μέρος του Παύλου Μελά με πρόταξη του οικονομικού και πολιτικού συμφέροντος σε βάρος του κοινωνικού. 
Ειλικρινά, εκκλησία και στρατός δυναμιτίζουν την τελευταία ευκαιρία οικοδόμησης ενός πιο ανθρώπινου και περισσότερου υγιεινού μέλλοντος για τις δυτικές και όχι μόνο συνοικίες της πόλης. Τα συρματοπλέγματα που ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως τοποθέτησε ήδη στο χώρο αποτελούν μια πρόγευση της αυριανής εικόνας του σχεδιαζόμενου "πάρκου". Και η αειφορία πηγαίνει περίπατο με τις ευλογίες ή τουλάχιστον την ανοχή των κυβερνητικών στελεχών.
 Τι  απομένει; Η ανυποχώρητη εμμονή όλων και της δημοτικής αρχής στον αποκλεισμό οποιασδήποτε δόμησης και οικειοποίησης του χώρου με πρόταξη του κοινωνικού και οικολογικού ωφέλους, ενάντια στον ανήθικο εκβιασμό που ασκείται αφόρητα τις τελευταίες ημέρες στους έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: