16.11.06

Η κοινωνία των ενεργών πολιτών

Ας υποθέσουμε ότι έιστε γονείς και τα παιδιά σας φοιτούν στο δημόσιο δημοτικό σχολείο της περιοχής σας, εδώ στη Θεσσαλονίκη.
Ανακαλύπτετε όμως πως υπάρχει ένα πρόβλημα. Στο σχολείο των παιδιών σας φοιτούν συνολικά περίπου 300 μαθητές και απ' αυτούς οι 29 είναι τσιγγάνοι και οι 47 παιδιά ξένων μεταναστών. Αυτά τα 76 παιδιά έχουν σοβαρά μαθησιακά προβλήματα κάτι που ασφαλώς δημιουργεί προσκόμματα στην ακώλυτη πρόοδο των δικών σας παιδιών.
Μπορείτε να προβλέψετε ποιά θα είναι η απαίτηση της οργάνωσης γονέων του σχολείου, όπως αυτή θα εκφραστεί σε επιστολή της προς τη δημοτική αρχή;
Θα περιμένω τις απαντήσεις σας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένετε να απαντήσουμε και που θέλετε να καταλήξετε, ξέρω όμως ότι προσωπικά θα ζητούσα τη δημιουργία κατάλληλων τμημάτων που θα καλύπτουν τις μαθησιακές ανάγκες των ομάδων αυτών και ταυτόχρονα δε θα καθυστερούν την διδασκαλία της ύλης στους μαθητές που μπορούν να παρακολουθήσουν. Ίσως το θέμα γινόταν γνωστό και στο Υποργείο με σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργία τέτοιων τμημάτων.
Κατερίνα Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απαιτώ από τη δημοτική αρχή να πάρει αυτά τα παιδιά από το σχολείο, γιατί θα σταθούν εμπόδιο στην πρόοδο των δικών μας παιδιών.
Αν θέλουν να μάθουν γράμματα να πάνε στα σχολεία της πατρίδας τους. Δε φτάνει που οι γονείς τους μας πήραν τις δουλειές και μείναμε άνεργοι, θα πρέπει να μορφώσουμε και τα παιδιά τους.
Κράτος είναι αυτό ή μπάχαλο;

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πεις την απάντηση καμιά φορά ή θα το κάψουμε το ρημαδοblog;

Πρόσεξε τη σύνθετη λέξη που αποτελείται κατά το ήμισυ από μια ελληνική λέξη και κατά το υπόλοιπο ήμισυ από μια σύγχρονη, ξένη λέξη.

Παρόμοιες λέξεις:
παλιοcd, παλιοdvd (από τις ελάχιστες λέξεις που δεν μπορείς ούτε να τις τονίσεις), παλιοβίντεο, χαζοκομπιούτερ (με ελληνική γραφή).

Τελικά, τι ήθελα να κάνω, να διαμαρτυρηθώ για την καθυστέρηση στην απάντηση του γρίφου ή να λεξικογραφήσω;

Ποτέ δεν μπόρεσα να με καταλάβω!