9.12.06

Ντουμπάϊ - Μέρα 1η




Όταν είδαμε να βρέχει το πρωϊ σκεφτήκαμε πως ίσως άθελά μας χαλάσαμε τον καιρό. Μάθαμε όμως πως οι μεταβολές με μικρές τοπικές βροχές είναι κάτι συνηθισμένο, αν υπολογίσουμε ότι είναι κάτι σαν άνοιξη εδώ με 21-25 βαθμούς κατά μέσο όρο.







Σήμερα άρχισαν κανονικά οι εργασίες των ομάδων και μία από τις πρώτες εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν και η δική μας, με θέμα "Κατανάλωση τροφίμων στη Θεσσαλονίκη". Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά, δέχτηκαν μάλιστα τα συγχαρητήρια για την παρουσίασή τους από την κριτική επιτροπή.

Η άλλη μας ομάδα παρουσιάζει αύριο. Παρακολούθησα τις εργασίες του forum "Production and consumption" και πραγματικά κάποιες παρουσιάσεις με ενθουσίασαν.

Η μία από ένα κορίτσι ενός σουηδικού χωριού που ασχολήθηκε με τη δικαιοσύνη και το παγκόσμιο εμπόριο, ξεκινώντας από τον κόσμο και πηγαίνοντας στο χωριό της όπου και έκανε σχετική έρευνα στο σχολείο της και το supermarket αναδεικνύοντας τις ετικέττες του fairt rade που χαρακτηρίζουν προϊόντα που παράγονται και διακινούνται με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και των χωρών προέλευσης των πρώτων υλών.

Αφού φάγαμε πλουσιοπάροχα θα έλεγα ξεκουραστήκαμε, κάναμε πρόβα της αυριανής παρουσίασης και τώρα που σας γράφω εξελίσσεται η βραδιά παρουσίασης όλων των ομάδων με τον τρόπο που έχει επιλέξει η καθεμιά. Η δική μας χόρεψε ξεσηκώνοντας όλο το ακροατήριο. Η βραδιάεξελίσσεται, όλες οι χώρες παρουσιάζουν κάτι δικό τους . Κάπου εδώ θα κλείσω, γιατί πραγματικά έχω ξεπαγιάσει με τον κλιματισμό. Τα λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: