22.12.06

Απολογισμός

Όχι, δεν πρόκειται να κάνω απολογισμό της χρονιάς που φεύγει. Πολύ λογιστικό και τετριμμένο μου έρχεται. Θα ολοκληρώσω την αφήγηση που άρχισα για όσα έγιναν στο Ντουμπάϊ, κλείνοντας έτσι μια πολύ όμορφη σελίδα για ολους όσους την έγραψαν.
Η τελευταία μέρα ξεκίνησε με την εορταστική λήξη του συνεδρίου η οποία μας επιφύλασσε και μια έκπληξη για την οποία δεν ήμασταν προετοιμασμένοι.


Η ομάδα μας βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης εργασίας στο forum του κυκλοφοριακού. Σε ένα forum με πολλές και δυνατές παρουσίες από αρκετές χώρες. Ξαφνιαστήκαμε να πω την αλήθεια και ενώ οι άλλες ομάδες είχαν έτοιμους λόγους εμείς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι και απλά παραλάβαμε γεμάτοι χαρά το βραβείο. Άλλωστε πρώτη φορά δόθηκε βραβείο σε ελληνική ομάδα και το γεγονός μας χαροποίησε αρκετά.
Πανηγυρίσαμε στην πισίνα, βγάζοντας φωτογραφίες και ετοιμαστήκαμε για την τελευταία μας έξοδο στο Ντουμπάϊ.
Ήμασταν ελεύθεροι να επιλέξουμε διαδρομές, μια ομάδα επέλεξε τη διαδρομή του λιμανιού μέσα στο Ντουμπάϊ και την επίσκεψη στην αγορά του χρυσού και όχι μόνο. Πήραμε το βαρκάκι και απολαύσαμε μια βόλτα σε ένα καθαρά ανοιξιάτικο πρωϊνό.
Περιδιαβάσαμε στην αγορά, παζαρέψαμε και αγοράσαμε αναμνηστικά για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και επιστρέψαμε στην ακαδημία για να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Αφού ευχαριστήσαμε όλους όσους μας φιλοξένησαν με ευγένεια, καλωσύνη και υπομονή.

Τί μένει τώρα, μέρες μετά από όλο αυτό το ταξίδι; Αναμνήσεις πολλές, σύμφωνα με το τραγούδι, εικόνες , χαμόγελα, γέλια, προβληματισμένα πρόσωπα, η έρημος, η βροχή, τα τραγούδια Ελλήνων και ξένων το βράδυ, τα πάρτυ των παιδιών, οι γνωριμίες, οι φωτογραφίες με Άραβες, Κινέζους, Ιάπωνες, το πλούσιο φαγητό, η ποικιλία και πρωτοτυπία των παρουσιάσεων, οι βραδιές στην αίθουσα των υπολoγιστών, τα χαμόγελα...
Το σχολείο για μένα πρέπει να ανοίγει παράθυρα στον κόσμο, να προσφέρει βιώματα και εμπειρίες ζωής, να δίνει δυνατότητες, να κινητοποιεί, να ανπτύσσει, να...
Μόνο τότε είναι πραγματικό σχολείο. Πιστεύω πως το 2ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο και είμαστε όλοι χαρούμενοι που τον χαράξαμε και τον περπατήσαμε μαζί.
Τέλος και ταυτόχρονα αρχή. Στον αέναο δρόμο της ζωής με του κύκλου του γυρίσματα χωρίς σταματημό.

Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2007.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

katapliktika ta parousiasate ta gegonota an kai sas perimena pio perigrafiko eftixos gia olous mas den isastan!!!!!
perimeno na do k ton sxoliasmo tis sinentefksis.
(royla k.)