10.12.06

Ημέρα 2η

Μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα μας περίμενε σήμερα στην επίσημη έναρξη της συνάντησης. Αρκετές ομιλίες με κοινότοπες αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις. Να ένα μικρό δείγμα: " We are the future and you are the youth that is going to find the solution"
Δήμαρχος του Ντουμπάϊ.
"we can not develop the world in an economic sense and destroy the ecology on which it rests."
Πρύτανις του Πανεπθστημίου της Lund.
"we parasite everything.Other parasites can survive with teir hosts. Let us be a successful parasite
Υπουργός Περιβάλλοντος της Παλαιστίνης.
Οι ομιλίες μάλλον κούρασαν, γιατί αρκετοί λαγοκοιμόντουσαν μέσα στο σκοτάδι της αίθουσας. Η συνέχεια ήταν πρωτότυπη, αφού η παρουσίαση των ομάδων συνδυαζόταν με την τελετουργική απόθεση μιας πέτρας που η κάθε ομάδα είχε φέρει από τη χώρα της. Ανάμεσά τους και μεις.
Απολαύσαμε έναν καλό καφέ καθισμένοι σε σκηνές και ήμασταν έτοιμοι για την παρουσίαση της δεύτερης εργασίας μας.


Η οποία στέφθηκε κι΄αυτή με απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το βίντεο με τις περιπέτειες ενός άνάπηρου στους δρόμους της Πολίχνης. Φυσικό, αφού οι Σκανδιναβοί ιδιαίτερα έδειχναν να απορούν έντονα με όσα έβλεπαν.



Λίγη ξεκούραση και η πρώτη έξοδος στο Νουμπάϊ. Μάλλον στο εμπορικό κέντρο του και ακόμη σαφέστερα σε ένα από τα mall, το City center.
Η παγκοσμιοποίηση στο απόλυτο μεγαλείο της, αφού είτε στο Cosmos της Θεσσαλονίκης βρίσκεσαι, είτε στη πρωτεύουσα των ΕΑΕ , δεν έχεις τη δυαντότητα να βρείς διαφορές. Μόνο οι κελεμπίες και οι μπούργκες σου υπενθυμίζουν που ακριβώς βρίσκεσαι.
Κάναμε αγορες, με την καταναλωτική μας μανία στο έπακρο και επιστρέψαμε στην Ακαδημία. Οι καμήλες είχαν φύγει, αν είχαν έρθει ποτέ μα τα ψητά μας περίμεναν. Καθήσαμε να φάμε μάλλον ανακουφισμένοι.
Όπως πάντα βρήκα θέση στο κομπιούτερ μεσάνυχτα. Η βραδιά συνεχίζεται , αν λάβουμε υπόψη μας τη χθεσινή νύχτα. Με την οργάνωση ελληνικού πάρτι στο δρόμο έξω από τις εστίες. Καθισμένα τα σκασμένα στο βρεγμένο οδόστρωμα να τραγουδούν από Μαχαιρίτσα μέχρι Παπακωνσταντίνου.
Τα λέμε.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ είπε...

Thank you! See you soon!