2.7.09

Βραδιά μουσικής (;)


Καθώς κατηφορίζαμε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη από τον ορεινό όγκο του Βερτίσκου οι σταγόνες της βροχής χάνονταν μαζί με το βαρύ ουρανό προς τα βόρεια, καθησυχάζοντας μας για την πραγματοποίηση της συνάντησης που θα είχαμε το βράδυ στον έρημο χώρο του στρατοπέδου (πρώην) Καρατάσιου.
Με πρωτοβουλία της Κίνησης πολιτών της Πολίχνης και του Ράδιο Θεσσαλονίκη θα μαζευόμασταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται μέσα στο στατόπεδο, για να τραγουδήσουμε μαζί εκφράζοντας την απαίτησή μας να δοθεί ο χώρος στους πολίτες και όχι στους εργολάβους.
Ήμσταν εκεί. Η περιβαλλοντική μας ομάδα μάλιστα είχε ολοκληρώσει το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της διαμόρφωσης του κήπου αναμένοντας τα φυτά τα οποία θα ορίσουν τους κύκλους της αειφορίας στον κήπο της αειφορίας. Χάρηκα, γιατί συνάντησα και παλιούς μου μαθητές που ξύπνησαν αναμνήσεις και ανανέωσαν συναισθήματα.
Η βραδιά ήταν όμορφη. Κάτω από το φως του φεγγαριού παρέες καθισμένες στο χορτάρι, άλλοι στις κερκίδες δίπλα, παιδιά να παίζουνε τρέχοντας στο χώρο που γέμιζε με νότες υπέροχων τραγουδιών, όλα αυτά μαζί δημιουργούσαν μια εικόνα που κάποια στιγμή πίστεψα πως ήρθε από το μέλλον. Μάλλον θαήθελανα το πιστέψω. Όπως και νά' χει τραγουδήσαμε όλοι μαζί στη δροσιά που μας ανακούφιζε από τη ζέστη της μέρας μακριά από τους ήχους της πόλης και ταυτόχρονα τόσο κοντά.


Ήταν όλα καλά δηλαδή; Ε, αν έλειπε η πατερναλιστική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του Ράδιο Θεσσαλονίκη, όλα θα ήταν καλύτερα. Συνεχείς παρατηρήσεις, συνεχείς συμβουλές και η άποψη "μόνο τραγούδι και όχι λόγια". Εντάξει, να συμφωνήσω. Μέσα στα δέντρα στους ίσκιους της νύχτας ποιος θέλει να ακούει λόγια. Έλα όμως που ο σκοπός δεν ήταν να περάσουμε καλά, μόνο καλά. Κατα την ταπεινή μου γώμη μπορείς να συνδυάσεις και τη μουσική, για να ευχαριστήσεις όσους ήρθαν μόνο για το event, αλλά και να δώσεις το λόγο στους πολίτες και στους τοπικούς φορέις για να εκφράσουν την ομόθυμη θέλησή τους να μείνει ανέγγιχτος ο χώρος στις μελλούμενες να έρθουν γενεές. Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω πως μόνο το Ράδιο Θεσσαλονίκη ανέδειξε τη σημασία των ελεύθερων στρατοπέδων και συνεργάζεται αρμονικά με τις κινήσεις πολιτών με συνέπεια και ειλικρίνεια.
Το ραντεβού ανανεώθηκε γα το φθινόπωρο με περισσότερη όρεξη και πάθος για πράξεις και όχι λόγια.


ΈΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: