8.3.09

Πρωτάθλημα 2009

Η τραγική εμφάνιση της Λάρισας που αποτυπώθηκε σε μια δίκαιη βαριά ήττα μπορεί να μας λύπησε δημιουργώντας ανησυχία για την εξέλιξη της προσπάθειας να περάσει στα play-off, δεν μας οδήγησε όμως σε κυνήγι μάγων και μαγισσών στο οποίο επιδίδονται με ιδιαίτερη ένταση ομάδες, πρόσωπα και Μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό.
Και εξηγούμαι:

Θεωρώ τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο γήπεδο της Τούμπας σε έναν αγώνα, ένα παιχνίδι ποδοσφαιρικό, αποτέλεσμα των άοκνων προσπαθειών παραγόντων και των δύο ομάδων και των οπαδικών τους εντύπων.Δηλώσεις, σχόλια, παρατηρήσεις, ξύλινοι, επιθετικοί τίτλοι εφημερίδων έρχονται να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον τυφλό μίσος, έχθρα των οπαδών, όχι φιλάθλων, των δύο ομάδων. Διαβάστε επι του προκειμένου σχόλια των οπαδών σε διαδικτυακά site και θα επιβεβαιώσετε όχι μόνο όσα ήδη ανέφερα αλλά και την κυρίαρχη ανοησία, ηλιθιότητα, έλλειψη παιδείας των συγγραφέων τους.
Θεωρώ επίσης την προσπάθεια παράγοντα του διεκδικητή της εισόδου στα paly-off Άρη να ωρύεται μονίμως για τις διαιτητικές αποφάσεις με ανόητες, ειρωνικές, σαρκαστικές δηλωτικές του ήθους του συγγραφέα τους δηλώσεις, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο κάποιοι νομίζουν πως πρέπει να λειτουργούν. Σαν να βρίσκονται ακόμη στις ένδοξες εποχές των περιστρόφων, των αγώνων που δεν τελειώνουν, αν δεν νικήσει ο εκλεκτός, των κανιβαλισμών και των ποικίλων εκρόπων. Σε έναν αγώνα στον οποίο ο Άρης ηττήθηκε καθαρά με 4-0 για μια ακόμη φορά κραυγάζει για διαιτητικά λάθη που ποτέ δεν έγιναν. Συνηθισμένη τακτική στα τελευταία παιχνίδια, ακόμη και σ' αυτά στα οποία σκανδαλωδώς ευνοήθηκε από τη διαιτησία ( Λάρισα, Θρασύβουλος)
Δυστυχώς αυτή είναι η ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2009. Έτη φωτός πίσω από την αθλητική Ευρώπη και όχι μόνο!

4 σχόλια:

Georgios είπε...

Προφανώς χρειάζεσαι κατ΄αρχήν ενα ζευγάρι γυαλιά. Γιατί δεν βλέπεις καλά τα παιχνίδια ή έχεις άποψη χωρίς να τα έχεις δεί. Θα μπορούσα να σου απαριθμήσω πάρα πολλες φάσεις για την ομάδα μου τον ΑΡΗ αλλά δεν νομίζω οτι θα καταλάβεις. Δεν σε βλέπω όμως να κριτικάρεις τον αγώνα της ομάδας σου με τον Εργοτέλη την προηγούμενη Κυριακή και το δεύτερο οφσαιντ γκολ! Είπες τίποτα δεν άκουσα; Επίσης δεν σε βλέπω να κριτικάρεις τις αθηναικές φυλλάδες που εδώ και 2-3 βδομάδες στο ερώτημα για το ποιές είναι οι πιο ευνοημένες ομάδες αναφέρουν την Αεκ, τον Παοκ και την Λάρισα. Τέλος μεγάλη είναι τόσο η δικιά σου η πρεμούρα όσο και αρκετών ακόμη να πιαστούν απο κάποια φάση αντιπάλου του ΑΡΗ που δεν θα σφυριχθεί ώστε να πείτε οτι είναι απο τους ευνοημένους.
Αλήθεια αν θα μιλούσαμε για ισονομία βρές μου μια ομάδα η οποία ενω έχει υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με την κρατική ή αλλη TV, η κρατική στην συγκεκριμένη να μην πληρώνει δόσεις του Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, έτσι αυθαίρετα. Και αν μιλάμε, γιατί και αυτό το πιπιλίζεις και σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, για οπαδούς και για βία βρές μου ένα γήπεδο που τα τελευταία τρία χρόνια να έχει την ατμόσφαιρα του Κλ. Βικελίδης. Και πρόσεξε αυτό δεν το λέω εγώ μπορώ να σου απαριθμήσω άπειρους αντιπάλους. Αυτά και πιστεύω οτι ανεξάρτητα του τι ομάδα είναι ο καθένας θα πρέπει να μας αναγνωρισθεί ένα και μόνο πράγμα: οτι κάνουμε μια προσπάθεια οπαδοί και φίλαθλοι μαζί να ανεβάσουμε την ομάδα μας κάθε χρόνο και ένα σκαλί χωρίς να εξαρτώμαστε απο μεγαλοπαράγοντες αλλά μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Και στο φινάλε ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΑ VIP ΚΑΙ ....

Papadimitriou είπε...

Τον αγώνα φυσικά τον είδα και ναι φορούσα τα γυαλιά μου, όχι τις παρωπίδες μου, όπως πολλοί άλλοι. Άκουσα επίσης με προσοχή την τηλεκριτική ( την οποία ουδαμώς εκτιμώ, μα αφού επιμένεις για πολλές φάσεις πρέπει να αναφέρω)η οποία δεν συμφωνεί με τις δικές σας κραυγές. Είμαι βέβαιος πως αντιλαμβάνεσαι την στόχευση των φωνών, τον επηρεασμό των διαιτητών του επόμενου αγώνα, τόσο πρωτότυπο και αποτελεσματικό, τουλάχισοτν στα μυαλά παραγόντων παλιάς κοπής. Θα σου θυμίσω επίσης ότι είμαστε η μοναδικη ομάδα που ζητήσαμε να μας παίζουν οι διαιτητές ισότιμα, κάτι που φυσικά δεν κάνετε εσείς. Άλλωστε ακόμη και σε αγώνες που ευνοηθήκατε βγάζετε σαρκαστικές ανακοινώσεις σε βάρος ομάδων που έχουν υποβιβασθεί. Πολύ σύγχρονη αντίληψη για μια ομάδα που όπως αναφέρεις προσπαθεί βήμα βήμα να γίνει καλύτερη. Να ολοκληρώσω λέγοντας πως δεν με νοιάζει το όνομα ή η ιστορία της ομάδας, της οποιαδήποτε ομάδας,καθώς όπως πολλές φορές το έχω πει, είμαι φίλαθλος και όχι οπαδός. Μιλώ για τη Λάρισα καθώς σ' αυτή την πόλη μεγάλωσα και ένα μου κομάτι ανήκει εκεί. Τίποτα παραπάνω. Αν αξίζουμε να περάσουμε στα play off καλώς, αν όχι πάλι καλώς ,αλλά επιθυμώ αυτό να γίνει, όσο είναι δυνατό, στην Ελλάδα του 2009, με σεβασμό των όρων του παιχνιδιού και χωρίς τακτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω.
Παρακολουθώντας αγώνες στα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πόσες φορές έχεις δει εικόνες σαν αυτές που σε ενθουσιάζουν; Καμμία! Αλλά, εντάξει, αυτοί είναι κουτόφραγκοι, άλλος βολικός μύθος για όλους μας.

Georgios είπε...

Φίλε μου οσο αφορά τα περί ισοτιμίας κλπ των διαιτητών να σου υπενθυμίσω δηλώσεις του προέδρου μας εδώ και τρία, ναί τρία χρόνια για την φιλοσοφία της ομάδας, οτι δηλ εμείς θέλουμε ακριβώς αυτό το πράγμα. Δυστυχώς όμως και επειδή το γνωρίζεις και εσύ αρκετά καλά επειδή δεν βρισκόμαστε αυτή την στιγμή στο άρμα κανενός μας αντιμετωπίζουν ετσι όπως μας αντιμετωπίζουν. Μην ξεχνάς οτι τις τελευταίες αγωνιστικές μια και το πρωτάθλημα φθάνει στο τέλος του η ομάδα μου είναι αυτή που παίζει κάθε Κυριακή με 10 παίκτες. Τέλος πάντων δεν έχω σκοπό να σε πείσω να αλλάξεις γνώμη αλλά τουλάχιστον θα μου επιτρέψεις την αγάπη μου για την ομάδα μου να μην την ειρωνεύεσαι, ούτε φυσικά να εξηγείς κάποιες ανακοινώσεις αν δεν ενημερώνεσαι. Πέρα απο αυτό η όποια ανακοίνωση βγάζει η ομάδα μου δεν είχε, δεν έχει ούτε θα έχει στόχο την δημιουργία κλίματος για επόμενο αγώνα. Και αυτό φαίνεται απο το τι έγινε το προηγούμενο Σάββατο και το τι θα γίνει και αυτό το Σάββατο μια και ώ του θαύματος μας όρισαν διαιτητή τον κ. Τάσο Κάκο ναι αυτόν που μας καθάρισε σε 2-3 αγώνες και τον Ναθαναήλ Χαραλαμπίδη σαν τέταρτο που ήταν σιωπηλά τιμωτημένος επι δύο αγωνιστικές (δεν σφύριξε αγώνα) μια και τα είχε κάνει σκατά στον τελευταίο του αγώνα που ώ και πάλι του θαύματος ήταν με τον ΑΡΗ. Ξέρεις ας μας πούν οτι δεν μας θέλουν κάποιοι στα πλευ οφς (και αυτοί που θα έρθουν να σας αντιμετωπίσουν το Σάββατο με την δεύτερη ομάδα μια και τώρα ίσως εντελώς ξαφνικά να έπαψε να είναι στόχος τους η δεύτερη θέση αλλά να είναι η προφύλαξη των παικτων τους!!!) και ας μας αφήσουν να παίξουμε ΜΟΝΟ ΜΠΑΛΑ τουλάχιστον.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ είπε...

Σκέφτηκα να μην απαντήσω, ώστε η ίδια η πραγματικότητα να σχολιάσει τα γραφόμενα σου, αλλά προτίμησα να μιλήσω πριν τους σημερινούς αγώνες. Εν πρώτοις αν και διάβασα πολύ καλά ξανά όσα έγραψα, δεν μπόρεσα να διακρίνω την ειρωνεία που μου προσάπτεις, ως προς την συλλογική σου προτίμηση.Όπως μάλιστα εξήγησα δεν με ενδιαφέρει ποιός θα προχωρήσει αρκεί αυτό να γίνει με σεβασμό στους κανόνες ( σεβασμός που επιδεικνύεται στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια). Σεβασμό που μάλλον δεν επιδεικνύει κανέις, όταν ως σημαντικότερο στοιχείο ενός αγώνα κρίνεται ο ορισμός του διαιτητή και αυτό αναπαράγεται με πολυάριθμα σχόλια όλη την εβδομάδα. Σίγουρα κάτι τέτοιο γίνεται απλά από ενδιαφέορν και όχι για να δημιουργηθεί κλίμα πίεσης που θα οδηγήσει στα κατάλληλα σφυρίγματα. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.
Παρεμπιπτόντως, πόσες φορές έχασε ο Άρης με διαιτητή τον συγκεκριμένο στην έδρα του;