20.3.09

Η φύτευση

Έφτασε τελική η ημέρα που από τη θεωρία θα περνούσαμε στην πράξη. Την Τετάρτη 18/3/2009 η ομάδα μας σε συνεργασία με το Δήμο Πολίχνης, το ΕΘΙΑΓΕ και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού άρχισε τη διαμόρφωση του κήπου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου με τη φύτευση 200 περίπου φυτών στον κεντρικό υπερυψωμένο κύκλο του. Ο καιρός ήταν καλός ( αν και μας τα χάλασε προς το τέλος με αέρα και πτώση της θερμοκρασίας) και το ηθικό μας ακμαίο. Αφού λοιπόν μας εξήγησαν τη διαδικασία μεταφέραμε τα φυτά, βοηθήσαμε στη στερέωση του γεωυφάσματος ( απαραίτητο όπως μας είπαν για τα αγριόχορτα που αλλιώς θα έπνιγαν τα φυτά μας) και αρχίσαμε να σκάβουμε τρύπες στις τομές που κάναμε στο γεωύφασμα, τοποθετώντας μέσα τα φυτά.


Δεν ήταν εύκολη διαδικασία καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία δεν είχαμε ( ο Δήμος είχε φέρει κυρίως φτυάρια μεγάλα και τσάπες, ενω χρειαζόμασταν μικρά φτυαράκια). Εμείς όμως έστω και έτσι και με τα λίγα φτυαράκια που είχαμε φέρει φυτέψαμε σε κυκλική φορά τα φυτά, τα ποτίσαμε με κουβάδες που γεμίζαμε από την υδροφόρο του Δήμου και τυλιγόμασταν στα μπουφάν μας, καθώς ένας ψυχρός αέρας είχε αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαθητές και καθηγητές ανέλαβαν να ενημερώσουν όσα Μέσα ενημέρωσης είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Όσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί ο εκπαιδευτικός μας κήπος, άλλο τόσο σημαντικό είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την προσπάθειά μας, για τους στόχους της και να την αγκαλιάσει προβάλλοντας έμπρακτα ένα άλλο όραμα για τη ζωή μας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τακτοποιήσαμε το χώρο, ευχαριστήσαμε τους συνεργάτες μας και αποχωρήσαμε ικανοποιημένοι, καθώς είδαμε ένα δικό μας σχεδιο να παίρνει σάρκα και οστά με τις δικές μας δυνάμεις. Αν καταφέρουμε σ' αυτό το μικρής κλιμάκας έργο να πετύχουμε τους στόχους μας, πιστεύετε πως υπάρχει για μας κάτι ακατόρθωτο πια;

Η συνέχεια της μέρας έφερε εκπροσώπους της ομάδας μας σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι Europe1, στην οποία πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προβάλλοντας ιδανικά τόσο το σχολείο μας, όσο και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η δημόσια εκπαίδευση, όταν δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: