28.1.10

Τί είναι το web 2.0;

Μια αρκετά κατατοπιστική παρουσίαση για το web 2.0 τη στιγμή που ήδη βρισκόμαστε στην επικράτεια του web 3.0. Αν οι λέξεις σας φαίνονται μυστήριες ή άγνωστες μην αγχώνεστε. Τα πράγματα όπως θα δείτε έιναι περισσότερο απλά απ' ότι φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση.



Rethink είναι η λέξη κλειδί στο τέλος και πραγματικά αξίζει τον κόπο να σκεφτούμε πώς αλλάζει, άλλαξε τη ζωή μας ως τώρα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσέφερε το web 2.0: 1. Στη θέση του μοναχικού κατόχου μιας ιστοσελίδας, όπως ξεκινήσαμε πριν κάποια χρόνια φτάσαμε στην κοινωνική δικτύωση των myspace, facebook, και των ιστολογίων 2. Στη θέση του διαδικτύου ως χώρου απόθεσης και συνακόλουθα αναζήτησης πληροφοριών φτάσαμε στις διαδικτυακές υπηρεσίες από τα ηλεκτρονικά εισιτήρια σε αεροπορικές πτήσεις μέχρι αναζήτηση χαρτών, διευθύνσεων, στα goole maps, earth, virtual earth. 3. Αρχίσαμε να αξιοποιούμε το λογισμικό ως υπηρεσία μέσα από τις εφαρμογές γραφείου του google αλλά και άλλαων εταιρειών και να οργανώνουμε ή να συμμετέχουμε σε συνεργατικά σχέδια με ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο.
Φυσικά όλα αυτά έχουν τον αντίκτυπό τους στον εκπαιδευτικό χώρο και πρέπει να συζητήσουμε για τη γονιμότερη παιδαγωγική αξιοποίησή τους στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: