29.7.08

Πεκίνο 2

Όλοι θυμάστε την εθνικά υπερήφανη περίοδο της οργάνωσης των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης ιστορίας.

«Τέσσερα χρόνια μετά η Ελλάδα πηγαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου εκ νέου δακτυλοδεικτούμενη ως προς την καθαρότητα των αθλητών της. Από την 1η Ιανουαρίου 2008 και σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, ο έλεγχος ντόπινγκ που διενεργήθηκε ανά την επικράτεια έφερε στην επιφάνεια 21 θετικά δείγματα: στην άρση βαρών 12, στην κολύμβηση 2, στην ποδηλασία 1, στον στίβο 1, στην κωπηλασία 1, στην πυγμαχία 1, στο ποδόσφαιρο 2 και στο σχολικό πρωτάθλημα 1. Για μια χώρα 10 εκατ. πολιτών ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος. Θα μιλούσαμε για σύνηθες διεθνές φαινόμενο και όχι για ελληνική επιδημία αν το αντίστοιχο διάστημα ανακοινώνονταν 120 θετικά δείγματα στη Γαλλία, 310 στη Ρωσία, 350 στις ΗΠΑ και 3.000 στην Κίνα.»

«Η είδηση κυκλοφόρησε από νωρίς χθες. Πριν ακόμα ανακοινωθεί το όνομα του ντοπαρισμένου αθλητή, ο Ρέγας το είδε γραμμένο σε ιστοσελίδες και έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του με γραπτή ανακοίνωση. Σε αυτήν ισχυρίζεται ότι κάποιος τον σαμποτάρισε στο προθερμαντήριο του Ολυμπιακού Σταδίου και ζητάει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ώστε να εξακριβωθεί αν υπήρξε ύποπτος «δάκτυλος» στα μπουκαλάκια με το νερό που πίνουν οι αθλητές. Ο 22χρονος Ρέγας, που ανήκει στον Πανελλήνιο και γυμνάζεται με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, βρέθηκε θετικός στον τακτικό έλεγχο που έγινε στις 13 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.»

«Η ανακοίνωση της ΕΠΥΑ: «Η ΕΠΥΑ ανακοινώνει ότι σε υλοποίηση προηγούμενης απόφασής της, χθες 26/7/08 η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, υποβλήθηκε σε test, παρουσία εξουσιοδοτημένων τεχνικών της ΕΠΥΑ. Στα 400 μ. εμπόδια το χαμηλό όριο έχουν πιάσει και η Φανή Χαλκιά και η Χριστίνα Χαντζή-Νεάνγκ. Δηλαδή, η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 και η καλύτερη το 2008. Δίλημμα για την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ, που κατέφυγε σε μια… σχεδόν σολομώντεια λύση, επιτρέποντας όμως στη Χαλκιά να έχει τον τελευταίο λόγο. Δήλωσε και τις δύο για τους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, η τελική επιλογή για το ποια από τις δύο θα αγωνιστεί θα ληφθεί έπειτα από τεστ στο οποίο θα υποβληθεί η Φανή σε συνεννόηση με το ΣΕΓΑΣ και τον προπονητή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο

Τελικά...

««Η ΕΠΥΑ ανακοινώνει ότι σε υλοποίηση προηγούμενης απόφασής της, χθες 26/7/08 η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, υποβλήθηκε σε test, παρουσία εξουσιοδοτημένων τεχνικών της ΕΠΥΑ. Η χρονομέτρηση έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική και τεχνική κατάσταση. Μετά από αυτό η ΕΠΥΑ οριστικοποιεί την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου».»

Χωρίς σχόλια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: